Dejte si na cestách opravdové jídlo! AdventureMENU vás překvapí

Když jsem prvně zaslechl o jídlech AdventureMENU, představoval jsem si mnohé. „To je jídlo v prášku…? Nebo je to kaše…?“, říkal jsem si. Možná je to k smíchu, ale už jsem pár takových jídel na cestách ochutnal. Vůbec jsem ale nepomyslel na variantu, že by se mohlo jednat o „opravdové“ jídlo, které nejen tak chutná, ale i vypadá!

chilli con carne_small

A právě proto jsem se rozhodl svůj první článek věnovat lidem, kteří by AdventureMENU chtěli ochutnat, ale přesně nevědí, co mohou čekat. A jelikož si ho dávám dost často, myslím si, že mám k tomuto tématu co říct. :))

Nejdůležitější je správný výběr

A tím nemyslím, jestli jako jídlo na cesty koupit guláš, nebo fazole. Sto lidí, sto chutí. Spíš se nejdříve musíte rozhodnout, kam si jídlo vlastně bereme. Pokud razíte „po svých“ s batohem na zádech a na více dní, bude pro vás při výběru hrát hlavní roli váha jídla. Pro tento případ jsou vhodná převážně sušená jídla. Plnohodnotné sušené jídlo zabere málo místa a hlavně váží 100-150 g. Pro porovnání, sterilované jídlo váží cca 400 g. Jídlo na jeden den tak může zabrat i 1 kg, a to při několikadenní túře málokdo podstoupí. :))

Pokud plánujete jednodenní výlet, kde kromě vody a nepromokavé bundy necháváte veškeré cajky doma nebo cestujete v autě či na motorce a není pro vás každý gram drahý, můžete vybírat i ze sterilovaných jídel.

 výhled

To či ono, vždy se bavíme o „opravdovém jídle“.

Ač se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, vždy můžete očekávat plnohodnotné jídlo. Tedy maso, co jako maso vypadá, a hlavně jím je a brambora, která je prostě brambora. :) Dalším obrovským benefitem je, že jídla jsou bez jakékoliv chemie. Jak říká sám výrobce: „bez skvělých surovin a ručního vaření to neumíme“.

1_samoohřev jetbail

A teď jak se jídla připravují a co k tomu potřebuji…

Jídla od AdventureMENU jsou velmi variabilní, co týče přípravy. Občas se až nestačím divit, jak kreativní národ jsme. :) Sterilovaná jídla jdou ohřát téměř na jakémkoli zdroji tepla. Na rozpáleném kameni, na motoru od auta, na výfuku od motorky, samozřejmě i ve vodní lázni nebo za použití samoohřevu přímo od AdventurMENU.

Vakuově sušené jídlo je velmi jednoduché na přípravu. Stačí přidat vodu po rysku z vnitřní strany obalu. Pokud máte vařič, můžete rovnou přidat teplou vodu, jídlo pořádně promíchat a sáček na 8-10 minut zavřít. Pokud cestujete nalehko a pro vařič se opravdu nenašlo v batohu místo, můžete přidat jen studenou vodu a obsah sáčku pořádně rozmíchat. Na ohřev jídla lze využít samoohřev.

Budu se těšit na vaše fotky, videa a příběhy, jak jídlo připravujete! :)

Tak DOBROU CHUŤ a zase příště…

Matouš