Složení
98% hovězí maso | 1% sůl | 1% pepř
Nutriční hodnoty sušeného hovězího masa ve 100g
Energetická hodnota – 1525kj / 365kcal
Bílkoviny – 63g
Sacharidy – <1g
Cukry – 0g
Tuky – 4g /nasycené 2g/
Sůl – 2g
Další informace
Minimální trvanlivost 48 měsíců od data výroby na obalu.
Po otevření ihned spotřebujte do 48h.
Může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji a sezamu.
Není nutné uchovávat v chladničce.
O Telceku...
STAŘENÉ HOVĚZÍ A VEPŘOVÉ MASO Z ČESKÝCH CHOVŮ TÉ NEJVYŠŠÍ KVALITY
Náš způsob úpravy masa se nazývá Biltong a pochází z jižní Afriky, ale my ho vyrábíme v Rejvízu, magickém místě uprostřed Jeseníků. Maso nejprve ošetříme, naložíme do jedinečné směsi koření a mořské soli, a potom ho necháváme 3-6 měsíců zrát v temných komorách pod naší pečlivou kontrolou. Na rozdíl od většiny ostatních produktů tohoto typu, neurychlujeme proces zrání masa tepelnou úpravou, což spolu s volbou mladých zvířat, pečlivým výběrem částí masa a umožňuje zachovat šťavnatost a měkčí konzistenci.
Tím, že v žádné fázi výroby nepoužíváme jakékoli chemické konzervanty a tepelně ho neupravujeme, splňuje TELCEK klasifikaci RAW FOOD.
Zní to až neuvěřitelně, ale 100 gramů sušeného masa odpovídá zhruba 300 gramům syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. I malý kousek tak obsahuje pořádný kus energie.
Maso ve speciálním obalu vydrží minimálně 48 měsíců od data výroby, při teplotách od -35°C do 35°C, což se hodí při extrémních podmínkách – ať už při sportu, pěším výletu, delší jízdě autem, na kole nebo v kanceláři.
Náš výrobní postup je kontrolován Státní veterinární správou.